REX ILUSIVII IN VITRO - SUBA U NAMA  
Subota 26. nov 05. Dramska scena
Pozorišta Mladih u 18 časova.
 
MUSIC
Dobrodošli na zvanični site baleta Rex Ilusivii In Vitro

Balet Rex Ilusivii In Vitro / Suba u nama je
Vizualizacija kompozitorskog i producentskog stvaralaštva
velikana nove muzike Mitra Subotića Sube,
bazirana na biografskoj priči,
iz koreografskog ugla Aleksandre Ketig


Subota 26. nov 05. Dramska scena
Pozorišta Mladih u 18 časova.
Rezervacije: 021 521 826
  
Specialno za ovu priliku, poklon Gospodje Ruže Subotić i Agencije Atelier Gucunski:
POKLON CD-MUZIKA IZ BALETA
za posetioce predstave!Mitar Subotić - Subaje uspešnu muzičku karijeru započeo početkom osamdesetih godina u našem gradu pod pseudonimom Rex Ilusivii,da bi uskoro objavio prvi album »Disillusioned«, uradio često nagradjivanu muziku za desetak pozorišnih projekata u Novom Sadu i Subotici, dobio UNESKO- vu nagradu za promociju kulture, te za samo nekoliko godina stekao reputaciju izvrsnog autora nove muzike i producenta koji je kreirao zvuk najpoznatijih jugoslovenskih rok i pop grupa. Posle prvih povremenih radnih boravaka u Parizu i Sao Paolu, početkom devedesetih godina se stalno nastanjuje u ovom brazilskom gradu i ostvaruje bogatu karijeru autora i producenta u svetu tamošnje rok i nove muzike,kao i na široj internacionalnoj sceni. Njegov poslednji autorski CD »Ispovesti iz Sao Paola« izašao je jesenas u izdanju belgijske diskografske kuće »Crammed discs« i naišao je na izuzetan prijem kritike i slušalaca.
Sada,kada je loš slučaj učinio svoje, Subina stvaralačka i životna energija, i svedočanstva o njoj, zvučna i ostala, ono o čemu tek treba da se priča i da se piše, izazov je koji će kao predmet istraživanja nesumnjivo privući i stručnije i bolje. Pred ostalima, poput nas, ostala je velika praznina,ali praznina u koju mesto lika već stupa delo kao ispunjenje jedne značajne umetničke avanture čiji će obrisi vremenom samo da rastu, postaju jasniji i potpuniji.
Vladimir Kopicl 1999.

Balet sadrži sledeće numere:
1. I, Moon Cages
2. Meditation I - Aurora, The Dreambird
3. Decija igra° - Angels Breath iz arhiva
4. Uspavanka za Alisu° - iz arhiva
5. III - Moon Cages
6. Facedance° - iz arhiva
7. Ogledala° (Laura, DŽaks, Dežika Master) - iz arhiva
8. Samba do Gringo Paulista - Sao Paulo Confessions

° neke od numera imaju definisane nazive za Balet

NOVO!!

IPANEMA

Za ovaj balet, profesionalnu podrsku za razglas i svetlo su se pobrinuli:
Jan Šaš, Duško Ris

Posebna zahvalnost na uloženom trudu, profesionalizmu i pre svega mnogo ljubavi koje su u sve uneli i bez kojih ova predstava ne bi mogla da se izvede:
Mama Ruži Subotić, svim učesnicima i saradnicima, Janji, Dežiki, Mišonji, i svima iz naše generacije koji su na bilo koji način u svemu učestvovali, Slobi Misailoviću, i momcima
sa radio Novog Sada, Eržebet Glušici, Vladi, Mikiju, modiskinjama iz SNP-a, Lazinu, Selaku i svima sa kojima sam bila u kontaktu i razgovarala u vezi ove predstave.
Sa poštovanjem i ljubavlju Aleksandra Ketig


Pokrovitelj: Izvršni odbor skupštine grada Novog Sada.


© coproduction Atelier-Gucunski & Pozorište mladih